Followers

Tuesday, December 31, 2013

31 December 2013

assalamualaikum and happy Tuesday u olls...

Hari ni merupakan hari terakhir untuk tahun 2013 dan merupakan hari terakhir untuk aku kerja bagi tahun 2013. wowww..tak sangka lg satu hari umur aku akan msk 3 series..gilerr??? umur dah nak msk 30 tp blom kawin lagi? ini bermakna aku dah berjaya memegang status ANDARTU atau kata ganti nama nye anak dara tua...amazing sangattt...hehehe..

Walaupun dah nak masuk 30, tapi aku tak rasa pun aku ni tua. Rasa mcm umur 23 jer..ekekekek (giler tak sedor diri ke hapa).aku tak de pun sentap2 orang nak panggil aku ANDARTU. asakan aku bahagia sudah..kalau kawin tp menyusahkan pun tarak guna kan? itu pendapat masing2 la. hehehe..

Alhamdulillah bersyukur sangat dapat hidup sampai umur 30. Semoga tuhan panjang kan lagi umur aku. Maklum la, dosa nye banyak. hahaha..nasib baik aku sedar akan dosa yg banyak kan? eh eh..tetiba rasa seram lak bila cite psl dosa ni. hehehe..tak payah la cite pasal dosa. kt cite pasal lain yea?

Actly aku tak sabar sangat nak menginjak ke tahun 2014...erkkk??? kenapa ek? owh lupa lak aku nak gtau korang. actly dah lama aku takde azam bial tahun baru. kadang2 tu bila dah nak akhir tahun baru aku ada azam..mcm bodoh je...mcm bangang je...boleh thn gak kesengalan aku yea? hehehe...aku bukan apa, tak nak berazam nt kecewa. cukup la kukirimkan doa di angin lalu..heheheh..terjiwang lak.

Yezzz....aku memang sangat teruja gilas babas nak move on ke 2014. sebab nye??? ada la...tungguuuuu...bila sampai masa nt aku cite okeh? bye...

HAPPY NEW YEAR DARLING2 MANIS...peaceeee

Friday, December 20, 2013

Salam Jumaat

Assalamualaikum readers..wahh..sopan gtu. maklum la, pakai dress ala2 jubbah gtu so kena la sopan santun. ekekek...hari ni takda topic hangat nak bincang. eh?? aku rasa mmg aku ni sentiasa takde topic hangat je nak bincang kan? bnyk Nye merapu je. hehehe..lantak la. dlm blog tak payah beriya sgt serious ya dop? biasa2 je. cite je apa yg korang suka. lantak apa org nak kata.

Skrg ni aku tengah bz uruskan bisnes travel agen. Alhamdulillah, rezeki sentiasa ada. Dan diharap rezeki tidak putus2 la yea. hehehe..amin. Rezeki ada di mana2 je. Cuma kt kena rajin berusaha. Alhamdulillah aku bersyukur sebab tuhan jadikan aku seorang yg rajin. ekekek..(angkat bakul sendiri). kalau korang tgk background fmly belah ayah aku, dorang ni jenis pemalas cket. dan sedikit sebanyak penyakit itu ada berjangkit kat adik lelaki aku. Penyakit malas keja tapi nak bergaya and mewah2..acanerr tu?

Dan aku sangat2 bersyukur sebab aku takda penyakit tu. Mayb sebab aku lepas SPM dah hidup berdikari sedikit sebanyak memberikan kesan dalam hidup aku. ecehcehceh..Aku ni jenis yang dari kecik kalau aku nak sesuatu, aku mesti dapat. So aku akan berusaha bersungguh2 untuk dapat apa yang aku nak. Lagi pun aku ni jenis yang tak suka dok diam. Aku lebih suka bekerja dan buat apa saja yang boleh mendatangkan hasil. Bila aku dok umah je weekend, mmg aku rasa bosan giler..Tapi aku jenis yang malas nak kuar hang out gtu. Bagi aku, masa itu sangat bernilai. Satu minit bagi aku sangat berharga. Sebabtu la walaupun aku duduk tgk tv, tp otak aku tetap fikir itu ini. Aku cenderung kearah bisness. So setiap masa otak aku fikir bisness, bisness dan bisness. hehehehee

 Dan skrg ni utk pengetahuan uolls, I dah upgrade service. dulu takde meet and greet kan? skrg dah ada meet and greet service dan transportation. kalau korang nak sewa kereta untuk pusing2 Putrajaya, Kuala Lumpur dan Genting Highland, col je I tau. Kami akan hantar dan bwk anda pusing. Jenis kenderaan ialah Hyundai Starex. Wowwww..mewah gtu uolls...pada kenderaan kami takda tepek2 teksi okies? so kalau korang sewa untuk ke Genting Higland, nt driver kami akan hantar. korang just duduk diam2 dan arahkan driver untuk bwk g mana je. Pastu jgn lupa bayorrr..hahaha. Kerlazz ko jah. So kalau nak sewa tu ringan2 kan tangan untuk hubungi I d talian 019-3992697 okies...

Thursday, December 12, 2013

NASIB ANAK MUDA


hi u olls. dah lama rasa nya aku tak menaip dan membebel di blog sendiri. tetiba lak hari ni terasa macam nak meluahkan sesuatu kan? rasa nya bnyk benda yang belom di update nih. percutian ke kota kinabalu pun blom masuk lagi. ni dah nak ke hatnyai lak esok Nye...hermmm rojak kan je story tu nt boleh tak? ekekeke..memang terbukti aku ni pemalas gtu..hahaha..lantak la. aku kan bz woman. ko hado? hehe
 
ok back to the story. sebenarnya hati aku terdetik bila aku tengok kawan2 masa sekolah dulu. maklum la, kawan2 aku semua Nye bijak2 kecuali aku. Semuanya lepas SPM masuk u. sambung belajar. tp bila aku jumpa balik depa ni, dan dari pemerhatian aku la, aku tengok tak semua berjaya untuk menjawat jawatan yang tinggi atau erti kata lain, buat ponet je depa belajar tp last2 ada yang jd suri rumah, berniaga kecil2 lan, buat kek, biskut, kuih muih bagai. Memang la tu pun rezeki. Dan aku tak nafikan dengan buat bisnes macam tu depa pun boleh berjaya. Tapi apa yang aku cuba bangkit kan ni ialah, sepatut nya dorang tu dah boleh menajwat jawatan yang tinggi setaraf dengan kelayakan dorang kan? tapi memandangkan zaman sekarang ni, dan ianya berlaku di Negara kt, ramai graduate yang lepas abis belajar jadi penganggur atau keja baisa2 je. Ada sorang member aku ni, ada degree tp jadi guard kat skolah je. Sedih bila kenangkan balik. Aku pun tak terlepas sama. Tapi aku bersyukur walaupun aku ni bekerja sebagai kerani, atleast aku ada keja kan? takde la mengaharap kan mak bapak. Kadang2 aku terpikir gak, kalau aku tau la satu masa nt aku akan jadi kerani, idak Nye aku belajar tinggi2 masuk u. Yea la mana tak Nye. aku ni anak orang biasa je. Belajar dah masuk U kena amk loan. dah amk loan kena bayar balik kan? Tapi dengan gaji kecik gni, mana la hai nak mampu. kadang2 aku rasa sedih. Sebab pengorbanan mak bapak aku tak mampu nak balas lagi. setakat belanja dorang makan dan bagi bulan2 tu apa la sangat kan? nak mewahkan dorang kau memang tak mampu. sobk..sobk..tersedih lak.
 
Sebenarnya apa yang tak kena dengan system pentadbiran Negara kita ni ha? aku macam pelik je. kenapa susah nau nak dapat keja dnegan kelayakan kt? kadang2 aku tergerak je hati nak g kerja kat obersea. Maklum la kat sana kan gaji mahal. Walaupun taraf hidup kat sana tinggi, tp tak pe la sebab seiring denagn pendapatan. Berbeza dengan Negara kt ni. taraf hidup tinggi tapi pendapatan rendah. Haishhh..nasib la. Patut la bila aku Tanya kawan2 yang keja oversea tu, kenapa dorang tak balik keja di Malaysia selepas tamat belajar. Dorang cakap kalau balik keja di Malaysia, sampai mati pun tak abis dok bayar loan belajar. hermmm..susah gak. Salah cakap nt di cop sebagai anti kerajaan. Depa tak paham actly. aku tidak menyokong mana2 parti cuma ingin meluahkan rasa tidak puas hati je..peaceee

Tuesday, November 19, 2013

KESIBUKAN MELAMPAU

tajuk entry selalu tak leh blah kan? hhuhuhu..uolls semenjak I d tukar kan unit ni mmg sentiasa bz okeh. slalu outstation uolls. tp I suka actly. and I berterima kasih sangat pada sapa yg tukar kan I ni. atleast masa I takde la bnyk kat opis kan? tgh type entry ni sebetul nya tengah tunggu nak g outstation ke melaka. agagaga..so uolls, I pun tak tau nak taip apa lg kan? sambil2 buang masa ni best layan lagu..ok la, I nak feeling jap. tata

Thursday, November 7, 2013

SELAMAT PAGI KHAMIS

hai uolls..assalamualaikum and gud morning. uolls sihat ke? semenjak akak ditukarkan ke Unit lain ni, ahkak susah cket nak buka blog. apatah lagi nak buat entry kan? dah la bila ahkak menaip, mau satu opis dengar nya..karang ada gak yg mati kena heart attack coz terkejut dengan kelajuan dan ketukan jari jemari ahkak ni. hehehe..
 
sebenarnya banyak story mory morning glory ahkak nak share dengan korang. memandangkan masa je tak berapa nak sesueaiwwww gtu, so ahkak terpaksa la memendam rasa...auwww...cite percutian ahkak ke Kota Kinabalu dan Kundasang pun blom di up lagi kan? sampai gambar pun dah hilang. mencikkk tau.
 
ni ha nak citer...ahkak punya la bijak pandai format handphone sendiri kauuu...sekali abis smua contact and pic ahkak yg gojes gteuww hilang. dalam telepon smua nyo kosong..kosongg...kosong...mcm lagu najwa letih dah handphone ahkak. so ahkak terpaksa la redhoo..sebab diri sendiri yang buat kan? kalau orang lain buat mau aku sumpah seranah maki hamun dah...ekekekekek...(saiko Nye pompuan).
 
eh u olls tak buat puasa sunat ke hari ni? hari ni kan hari khamis..so bagus la kalau posa sunat. tambahkan pahala untuk bekalan akhirat gtu..ehaaaksss...(mcm isteri solehah gteuww bunyi Nye). bagi yang berposa pada hari ni, ahkak mengucapkan selamat berpuasa...ok la, ahkak nak g breakfast jap..tata

Thursday, October 31, 2013

SALAM KERINDUAN

 
ehekkkk..macam poyo jer tajuk entry? macam sengal je? macam bangang jer? hikhikhik..
 
uolls windu Iolls tak? iolls bz cket uolls. maklum la baru balik holiday gtu..kan???? kerlaz kau jah...nt I upkan entry holiday okeh? tu pun kalau rajin. huhuhu...hari ni I nak buat coretan special untuk kakak Iolls iaitu kak Dora the Explorer. FYI (gteuww), kak dora ni kakak biologi I okies..sebapak seibu dan sedarah daging gtew..Bulan lepas kak dora dpt keja government..ermm..6 thn tgu bulan lepas baru dpt. so kalau korang baru bulan lepas apply nak keja gomen, jwb nye tgu la 6 thn lagi yea? ekekeke...ni la di panggil rezeki. setelah 6 thn dia tgu nak keja gvmt tapi dapat keja kerani kontrak jeww, last2 dapat gak kakak ku itu menjawat jawatan tetap.
 
masa mula2 kakak aku dpt keja tu, macam2 halangan yang dating..perghhh...mcm orang bercinta lak. hehehe..mana tak nye, kakak aku tu dah beranak pinak, dah ada laki tp bila dapat keja tetap ni, kena lak posting di putrajaya..haaaa..amik ko..gelabah laki dia dan bapak aku. siap berdrama bagai. tapi tuhan dah tanda ini rezeki dia so pada 30 September 2013 bermula la kehidupan kak dora di rumah ku. berjauhan dengan anak2 dan laki nye. hehehe..tp dia beruntung sebab aku dan adik ku yang bam bam chikebam bam tu ada kan? tak macam aku masa mula2 dating dulu. sorang2 uollsss....tp I ni kan berdikari org nye, so Alhamdulillah I can survive...heeeee..
 
tapi kuasa tuhan tiada siapa boleh halang (ecehceceh..) selepas 2 minggu berada di sini, akhirnya kak dora dapat surat pertukaran. dapat gak la dia balik ke pangkuan laki dan anak nye. pertukaran nye bermula 1 November 2013. Maka malam ni kak dora pun akan terbang pulang ke kampong. sekian saja kisah kak dora ku itu. aku dah malas nak taip. hehehe
 

 
 
p/s : sebenarnya aku sedih bila kakak aku nak balik. sebab nye nt tgl je la aku berdua dengan adik ku. pastu kalau adik aku dapat keja tempat lain, mesti tgl aku lak sorang2..uwaaaaa
 

Monday, September 30, 2013

PERCAYA PADA QADA' DAN QADAR

fewittt..amazing sangat tajuknye...actly i sesangat teruja uollss..mesti korang nak tau kenapa kan? sebab nye i dapat subsidi kerajaan.. which is bil elektrik untuk bulan ni free je...yeahaaaaa(sambil lompat bintang)..**ek elehh...psl tu je pun nak post dalam blog?** mesti korang ckp camtu kan? heyyy...ofcoz la akak teruja sebab nye akak ni tak pernah dapat subsidi or bantuan sepanjang akak idup d muka bumi ni..tak pernah dapat rasa duit kerajaan mcm korang dapat tau. korang untung la, BR1M dapat, bantuan skolah dapat. akak masa skolah dulu pun buku kena beli sendiri tau...hukhukhuk..so jangan salahkan iolls kalau iolls sangat teruja denagn batuan kerajaan ni yea..walaupun just RM15 tp cukup bermakna bg iolls..**mtk2 la thn depan dapat BR1M..tingin gak nak rasa duit BR1M...hehehe

Friday, September 20, 2013

SAY CHEESE

hai u olls..lama tak menaip ni rasa macam dah kaku jari jemari i. hehehe.. 1stly i nak ucapkan terima kasih bagi yg booking holiday pakej dgn Chanteq Anggun Travel. Tak sangka ada gak yg baca blong i kan? ni yang buat i lagi syok sendiri nak menaip nih..ekekeke..tu je lah i nak ckp. tata

Wednesday, September 11, 2013

PAKEJ SINGAPORE (USS) MURAH 3H2M


hai uolls..i ada pakej ke Singapore (USS) studio murah2 je okeh. Pakej ni termasuk Hotel (Penginapan), 2x Breakfast, Tiket ke USS dan Pengangkutan untuk ke USS (anda akan dijemput di lobi hotel). Harga pakej hanya RM 423 (Adult) dan RM232 (Children umur 12 hingga 4 thn). MURAH GILER kan? gegirl tanjat tak? kalau tanjat cepat2  contact kak diva okies..di talian 019-3992697. jom kt pergi henjoy..berbaloi2 uolls

Thursday, September 5, 2013

PROMOSI PROMOSI PROMOSI


hai uolls...ni ada promosi Pakej Muslim Vietnam 2013/2014..kalau berminat boleh col nombor yg tertera dibawah. Nanti jangan lupa gtau anda reader blog Diva Divo Divono yea? ekekeke..gediks je lebih..hehehehe..pakej ini untuk tahun 2013 dan 2014. murah gilaksss u olls...ahkak dah servey tau. kalau pakej lain mau beribu riban ni..apa2 pun enjoyyy...habaq kan skali kat kengkawan yea?
 
 
 
 
PAKEJ MUSLIM VIETNAM 2013/2014 4H 3M
   
 
Saiz Kumpulan
 
 
2-3
pax
 
4-6
pax
 
7-9
pax
 
10-12
pax
 
13-15
pax
 
15-30
pax
 
Harga (RM/Pax)
 
 
1350
 
1200
 
950
 
850
 
800
 
750

 



Harga Termasuk :

·        Penginapan (Twin/Double/Triple Sharing)

·        Pengangkutan dengan air-cond

·        Lawatan dan tiket kemasukan

·        Makan

·        Pemandu Pelancong

·        Air mineral

 

Remarks :

-      Kanak-kanak (katil) 80%

-      Kanak-kanak (tanpa katil) 50%

-      Bayi FOC

 

 

FREE BREAKFAST

Untuk keterangan lanjut hubungi : 019-3992697 (IDAYU)

Wednesday, September 4, 2013

STRESS DATANG LAGI


Assalamualaikum semua..

aku rasa blog aku ni macam blog orang sakit mental je kan? kalau tak stress mesti sentap..hahaha..lantak la, janji aku puas. Dengan cara menaip di blog ni la dapat ilangkan stress aku. Back to story, apa yang buat aku stress hari ni ialah...as u know kan, banyak benda aku nak kena pikir..kadang2 aku terpikir kenapa rumit sangat hidup aku ni ha? bukan aku nak mempersoalkan takdir tuhan, tapi kerumitan itu disebabkan kerana aku ni hidup dalam kasta. Maklum la, mama aku ni dari kasta tinggi. So kalau aku atau adik beradik aku nak kawin, mesti cari pegawai or somebody. tak leh kawin dengan orang biasa. perghhhh..kejam sangat bagi aku. huhuhu...aku paham apa yang dia buat ni untuk kebaikan aku gak tp kalau dah tuhan takdirkan aku ni kawin dengan cleaner je nak buat macam mana kan? susah tulll..hurmmm..maybe itu jugak salah satu faktor aku ni tak kawin2 lagi. susah nak cari weh. aku ni sapa? dawai je kot. sama gak dengan cousin aku, bf dia army tp pakcik aku halang sekeras keras nye sebab nak suruh cousin aku tu kawin dengan doktor..giler koooo..doktor tu. ko ingat senang ke? ingt boleh g 7e pastu cakap nak beli doktor satu nak wat laki??? ko ingt semudah itu ke? uwaaaaaa....kami tertindasss...cousin aku tu bukan nye doktor pun. kenapa la rumit sangat eh? bukan ke rezeki tu ada di mana2 je? tak kisah la ko kawin dengan sapa pun tp kalau rajin usaha dan selalu ingt tuhan, insaallah akan bahagia dan murah rezeki kan? sedih aku pedih weh...ekekeke..terlebih jiwang lak.. hahaha..tp tu la yang kami rasa sekarang ni. Anak2 pompuan yang tertekan kerana sistem kasta..uwaaaa..nangis lagi.

Tuesday, September 3, 2013

PAKEJ MURAH KE VIETNAM


Hai uolls..sori lama tak update. maklum la i is bz..gteuwww..

Actly i ada berita gembira kepada sesiapa yang nak g Vietnam (Ho Chi Minh) untuk tujuan bercuti or shoping, kak diva ada pakej yang temurah, terhebat, and terhangat uollss..plss..plss..plss...Grab Me Now...perghhh..tak boleh blah ayat nye. hehehe...serious ni tak main2 okeh..sapa yang nak g Vietnam tu kak diva ada pakej murah RM1350 sahaja uolls...termasuk tiket flight (MAS), makan, penginapan, tour ke Mekong Delta, Chu Chi Tunnel, Chinatown, Ban Thay and Ho Chi Minh City Tour. Anda akan dibawa untuk menghabiskan duit di Ben Thant Market..tempat yang paling famous amos di Vietnam bagi kaki shoping..pakej ni untuk 5 hari dan 4 malam..murah tak???? murah kan? so apa lg, cepat2 la hubungi kak diva untuk booking yea. travel period 27/2/2014 hingga 3/3/2014. Booking sebelum 16 September 2013. Kalau selepas tarikh tu kak diva tak boleh nak jamin untuk dapat harga murah ni. Berminat hubungi kak diva di talian : 0193992694...anda pasti tak kan menyesal..percayalah pada kak diva..ngeh.ngehh.neghh
 
Sedikit sebanyak pic untuk tatapan korang okies...selamat menjamu mata and teruja...
 


 

Wednesday, August 28, 2013

PAGI WEDNESDAY


hi uolls..buat apa teuww? sihat ke? dah mcm ayat wechat dah aku tengok..hahaha..biasa la uolls..iolls kan memang bangang cket bab mengarang ni. aku mohon maaf yea kiranya janji2 aku untuk update masih tidak di laksanakan. maklumla, aku kan bz women. hakhakhakhaktui...

sebenarnya lately ni mood aku tak ok. ntah nape aku rasa dah nyampah sangat dengan persekitaran opis aku ni. dah enam tahun aku cuba bertahan tp sampai bila? sampai bila aku perlu berlakon sengeh2 hakikat nye aku membenci? hokaloss...mayb hati aku yang busuk tu pasal aku membenci orang..hari ni bukan isu tu aku nak bangkitkan...kerna aku dah jemu dengan cerita itu. jemu nak cerita benda sama. kt cite benda lain okeh? kt nak cite pasal apa eh? eh malas la nak cite. korang layan je la gambor2 ni eh?

ni masa raya pertama dengan nenek aku belah my mom..dah janda kaya nenek aku ni. maklumla atok aku meninggal 30 April 2013 ritu tinggalkan pencen yang banyak kata nyee. abis dia renovate bilik air, tambah aircond kat bilik satu lg, pastu bagi duit raya banyak2 kat cucu2 yang masih belajar. aku tak dapet sebab dah tuo kato nyo..hahahaha
 
 

4 generasi
 
 

yang baju ijau tu makcik aku. yg baju pepel (belakang) tu mak aku. yang depan dgn aku is my sister..kakak sulong ku bersama anak nye si kibo
 
 

my uncle and i
 
 

my beloved aunty. baik sangat. bagi aku baju raya warna biru..tp tak pakai pun coz aku terlupa nak bwk balik kg..uwaaa
 
 

ni semua kaum kerabat belah my mom.
 

yg baju belang merah tu adik lelaki aku bersama dengan sepupu sepapat
 
 

ni semua sepupu aku kecuali baju itam belang tu kakak aku, pastu baju merah belang adik aku dan yg tudung pink nampak kepala je tu adik pompuan aku. aku ni ramai cousin yg kecik2. yg baru nak membesar. maklum la, aku ni tergolong dalam cucu yang paling tua. so bawah2 aku ramai la cousin yg baru nak up...yg tudung pink tepi skali ni cousin aku. skrg ni dah jadi artis. bnyk melibatkan diri dalam dunia lakonan sebagai pelakon pembantu...ok la tu..hahaha
 
 

 
 

ni lak masa raya ke dua. nak balik kg apak aku
 
 

jauh perjalanan so kita posing2 dulu la yea. ekekekeke. yg tersengih kat belakang tu anak buah aku. bila aku check balik smua pic aku ada muka dia dok posing kat belakang. mana tumpah nye kuah kalau tidak ke nasik kan? hahahaa
 
 
 

on d way ke kampung apak aku. sawah padi yang tinggal air je..
 
 

kg apak aku ni memang betul2 kampung. maklum la, dah sempadan dengan negara jiran katanya. apa yang aku nak tunjuk bukan keta tu yea. aku nak tunjuk rumah dimana apak aku di besarkan dulu. kat sini la apak aku di besarkan sebelum nenek aku pindah ke bandar kota bharu. maklum la, nenek aku nak jadi orang bandor kata kau. hikhikhik
 

ni kubur nenek dan arwah atok aku. aku hanya mampu berdoa dari jauh je. keadaan tidak mengizinkan untuk aku mendekati kubur mereka.
 
 

kebiasaan bila balik kampung apak aku mesti singgah umah ni. ni umah cousin apak aku. dari kecik sampai besar kalau balik kampung mesti singgah sini coz dulu nye atok sedara aku dok sini. kini atok sedara aku dah tak de so balik jumpa anak dia je la..lagipun mereka pun baik.
 
 

aktiviti raya ke tiga kot? kat umah abang mama aku. umah nye dekat je dengan umah aku. kalau g open house umah pakcik aku ni, fav menu dia ialah mihun goreng. walaupun nampak mcm bodoh je mihum tu, tp tu la mihun terbaik dan tersedap pernah aku mkn. tak sempat nak snap pic. aku bz nak makan. hohoho
 
 

raya ke 5. mini gathering dengan member skolah dulu. wowww..baik nau aku pakai tudung dalam umah kan? maklum la, rambut dah macam mak lampir. so terpaksa cover...hukhuhkuk..
 
 
 
tu saja nak cite. bye

Thursday, August 22, 2013

HASIL SENTUHAN JARI KAK DIVA

maira
 
 

woww...ada gaya awek k-pop tak?
melihatkan pic ni aku merasa bangga dan sangat teruja coz aku rasa aku SANGAT CANTIK...auwww..tp korang jangan terpedaya okeh. hahaha
 
 


 my beloved kakak ipar..bibir dah macam zila bakarin
 
 
 
 
 

my little kibo. dah macam kartun aku tengok nye
 
 

wowww...handsome nye abang aku. berseri-seri..untuk keterangan lanjut mengenai produk kak diva, pm me oke? (hahaha...acah je)
 
 
 
 

my super mama...hilang kedutan kecuali di dahi. hahaha..mata pun big eyes gteww
 
 
 
 
motip utama penyebaran pic di atas ialah.....sebenarnya kak diva dah ada hobi baru sekarang ni iaitu hobi mengedit pic menjadikan muka yang hodoh berminyak dan legam menjadi putih berseri dan cantik gteww..hahaha...ni semua gara-gara cousin kak diva la. masa cuti raya ari tu dia dok ajar kak diva guna application perfect 365 kat telepon. dengan adanya perfect 365, anda tak perlu risau lagi dan tak perlu membazir duit nak beli alat make up and rawatan muka. hanya dengan menggunakan aplikasi perfect 365 anda akan menjadi sangat gojes. kalau nak kelihatan seperti awek k-pop pun boleh..semua nye di hujung jari. sebenarnya aplikasi tu dah lama. mayb korang dah bosan gunakan? tapi biasa la..kak diva kan buta it cket dan selalu ketinggalan. orang dah tak pakai aplikasi tu aku baru nak terkial kial belajar guna...ahkak fedulik apa. janji aku boleh edit muka sendiri jadi lebih gojess..kepada mata keranjang dan hidung belang, padan muka ko tertipu dengan pic aku. hahahaha..
 
 
korang boleh tengok pic2 kak atas tu, betapa cantik menarik kau memang dabomm la. nak2 pic abang kak gojes tu..muka asal penuh parut jerawat dan berminyak. tp setelah d edit, wowww..merlotopss..ni kalau abang aku post pic ni kat fb, mau ramai gf cair neh..kihkihkih...muka kak diva yang tembam pun dah jadi runcing..kau hado? hidung yang kemek macam kak diva pun boleh dimancung kan..teruja tak? hehehe... kak diva rasa la kan, mesti gambar model produk kecantikan tu bnyk guna teknik pengeditan kan? yea la...tak kan mulus gtu sangat kan? wallahuallam..lantak la. janji kak diva rasa sangat gojes dengan gambor sendiri..hahahah

Monday, August 19, 2013

Oh My English


OH MY ENGLISH....

morning uolls..happy monday. mesti ramai hari ni yg malas nak g keja kan? maklum la, monday blues katanya. tp aku, alhamdulillah rasa teruja lak nak datang keja. cuti dah lama sangat. boring lak rasanya nak dok umah je. lagipun kalau datang opis ni bila tengok kawan2 opis rasa terhibur cket. kan? takdo la sunyi..huhuhu..tp cuba kalau time aku tak sihat ko suruh datang opi, elak aku telan je kawan2 opis..biasa la tu kan? time tak sihat memang la kt tak suka bingit2 nih. tp kalau time sihat cam ni, teruja giler nak datang opis..huhuhu..
 
eh korang? kat mana eh button follow? errrr...bengap nye shaya (sambil menunduk kan mukaku yg cute ini)..sumpah aku dah tak tau kat mana nak cari button follow. hahaha...dulu suka je aku follow blog yg best2. tp skrg ni, tak mampu den nak follow sebab nye aku tak jumpa mana nak tekan follow..hehehehehe...maafkan sy..(terasa diriku sangat bodoh)..mak lupa okeh. tak jumpa dah. maklum la, aku ni berblog ikut mood. kalau mood rajin aku datang, aku baca la..kalau mood malas, bersawang la jawab nye. huhuhu..
 
oke, forget about it (speaking london gtu). aku nak share aktiviti hari mgu ritu oke? sebenarnya takde yg special dan menarik nye pun. disebabkan kerana aku ni workaholic, hari sabtu mesti la aku berada di opis kan? tp sebelom aku smpai opis, pepagi lagi aku dapat col dari peminat misteri. tetiba seorang gadis misteri, eh..takboleh..sebab dia dah kawin..seorang wanita misteri..gtuuu..boleh pulak dia col aku dok kutuk2 dan aib kan laki dia. sebab kenapa? sebab no aku ada dalam contact laki dia. gigih gtu? dia siap cite macam2 buruk kan laki dia. dia pikir laki dia nak ngorat aku la teuww..tp aku tak suka cara dia. ko col orang yg takde kena mengena dok cite psl laki ko..dok aib la mcm2 dok cite. pastu bila laki ko balik, boleh lak ko romen2 dengan dia kan? demmm..aku cukup tak suka sifat macam ni. hal dalam kain jangan dok gtau orang la..maluuuuu...oke? nasib dia cakap dengan aku elok. yea la. sebab aku takde apa2 pun dengan laki dia. aku just customer laki dia jeww...tp kekadang tu syok gak hal rumah tangga orang ni. maklum la, umah i takde tangga, ada lif je. huargahhahaa...pastu siap tengahari tu col lagi aku. cuma time tu aku tak sempat jwb coz aku tengah solat. tengok2 ada dua miscol nombor dia. terus aku hubungi laki dia tnya apa ke hal ni? pastu laki dia ckp wife dia mmg suka col smua perempuan yg ada dlm senarai contact dia. dan akan cite and tnya benda yg sama. huhuhu..aku rasa wife dia ni saiko kot? boleh gtu? yea la..mcm aku ni customer laki dia. bila benda dah jadi mcm ni, tka hingin aku nak berurusan dengan laki dia lagi. tak ke nt dia gak yg rugi. mmg la kt kena hati2. tapi jangan sampai terlebih sudah...sampaikan smua contact perempuan yg ada dlm list laki ko, ko nak col. lain la kalau ko jumpa msg aku dok bersayang2 dengan laki ko kan? huhuhu...nampak sangat saiko. eh? aku lak yg terlebih sudah. hehehe..
 
so lepas abis keja petang sabtu tu, tetiba tekak aku terasa nak makan benda yang manis2. so terus pecut ke publika hartamas dengan member. nasib dia rajin drive and tau jalan. kalau harapkan aku, sesat je memanjang. huhuhu..actly ni semua pengaruh dari satu blog yg aku suka baca tu. suka sangat dia g wondermilk. so aku pun nak gak try. aku kan suka explore kalau pasal makan ni.
 
hari ahad aku kuar lepak dengan bff. g ioi mall. maklum la, tu yang terdekat dengan umah aku dan dia. masing2 malas nak kuar jauh2. kt orang g mkn2 and tengok wayang. tempat favorite aku kalau g ioi mall harus la wendy's..mushroom melt adalah pilihan hati..pastu g tengok wayang smurt 2. not bad. biasala..cita omputih ni, cartoon pun best. kalau cite melayu semua nye hampeh. pas tengok wayang kt orang lepak lak kat old town. lama dah rasanya tak lepak. tp old town yang best untuk lepak bagi aku kat cyberjaya je. happening cket. tempat lain teraso macam cino tuo lak..hahaha..so korang cuci la mata dengan gambar2 aku okeh...
 
 
 
 muka macam tak mandi. hihihi..balik opis terus g sana. tukar baju pun dlm keta je.
 
 

ni makanan kami. aku mkn red velvet and kiss apa ke benda ntah nama kek tu beserta lychee soda (sangat tak sedap tp sesuai la kalau mkn benda manis mcm tu). kawan aku mkn spageti apa ntah nama nye dgn hot coffee..
 

take away utk adik ku yang bam bam...choclate cheese + red velvet + tiramisu + strawbery (tak suggest yg ni. cream dia pahit)
 


ni pun bff aku gak. aku panggil dia datin wok. dia sahabat aku yang paling kaya. kwn2 aku semua nye kaya. aku je yg tak kayo nye ha. hahahaha
 


ok snap lg...
 

saja tepek pic sendiri. bajet cun dengan rambut palsu..hahaha
 
 
 
**korang nak tau tak???? time aku dok syok buat entry ni, tetiba bos aku datang..uwaaaa..mak malu. bos aku suka sangat masuk ikut pintu belakang..menci tau..


**sori tajuk entry takde kena mengena..saja giler glamer..huhuhu
 
 
 
 

Friday, August 16, 2013

BLOG OH BLOG


dah lama aku dah update blog ni. pic dah berlambak konon2 nye snap sana sini nak masauk dalam blog. tapi satu haram pun aku tak masuk kan. maklum la, aku kan sangat bizi..puiiii...bizi la sangat kan? sebenarnya aku ni pemalas. malas nak transfer pic ke dalam pc and malas nak menaip. boleh gtu? sejak aku datang opis selepas raya ni, memang satu haram keja pun aku tak buat. mesti korang tertanya kan apa yang aku buat? aku buat bodo jerrr...hahahaa..ko hado? aku duduk je tenung pc sambil menguap-nguap. tu la keja aku sejak tig ahari bekerja ni. nt kalau aku rajin aku buat entry raya ok? kalau aku dah malas sangat, aku masuk kan pic je la eh? hahaha...bye

Friday, July 26, 2013

MR. MACK PART 2


Di bulan ramadhan ni tetiba je aku tingat kan mr mack..uwaaaa..nak tgk pic tak boleh sebab dah delete smua pic kenangan manis bersama mr mack. nyesal pun ada. tp tu yg terbaik kot? buat apa nak ingt orang yg dah takde kan? huhuhuhu...

mood sedih kembali. mula la aku nak berangin dgn semua orang nih..saiko ngat

IFTAR WITH BFF


hey uolls..hari ni mood tgh baik tu psl ber uolls2 bagaikan? kalau tak, kuar kampung aku ko..hahaha..dulu masa kecik2 abah iolls marah tau cakap aku ko..dia cakap macam org tak g school gtu..auwww...sentap iolls..tp tetap ber'aku ko' gak kan? biasa la..baru nampak bruterrrrr...hihihi
 
yang nak citer nye smlm iolls g berbuka posa dengan bff masa skolah. iolls ni kan ramai bff. bff sejak time skolah ada, bff sejak belajar kat u pun ada, bff bila dah besar ni pun ada, so semalam iolls kuar ber iftorrr (bunyi dlm tekak biar nampak mcm arab cket) bersama bff zaman skolah. Nama dia arni tp iolls panggil dia kak wok..cerlazzz gtu..hahaha..masa sama2 bujang dulu selalu la lepak sama, kuar sama. tp sejak dia dah kawin ni, iolls dah jarang jumpa. maklumla, sibuk dengan laki, sibuk dengan anak. so kt yang bujang ni sangat memahami orang dah kawin. hehehe...dari sebelom puasa lagi dok sibuk ajak aku g mkn. maklum la, dia mmg tau aku ni gemar mkn. ajak g tengok wayang la. mcm2..aku ni kalau ajak g makan mmg suka. tp kalau ajak g tgk wayang ke, jalan2 ke, kena tgk mood. aku malas. hahaha. so ari isnin kt orang dah deal nak g buka puasa sama2. shangri-la putrajaya jadi pilihan. senang dekat je dgn opis aku. kiranya shangri-la tu depan opis aku je la. lepas keja aku stay dulu kat opis sampai pkl 6.00 tgu dia dtg amk. memang tak mengecewakan makanan kat shangri-la putrajya. best sangat. makanan semua nye sedap2. ni 1st time aku makan kat sana. yang paling aku suka fish and chip. mmg sedap..perghhh..bila ingt balik boleh meleleh ayaq liuq ni..adoiii..rasa cam nak repeat je g sana. memandangkan kami book dah lewat, so meja kami kat tepi skali dah la belakang bontot org. meja kt orang je kat tepi mcm tu. tp fedulik apa kan? janji dpt makan. aku ni bila jumpa dia, mmg mcm2 la ayat kuar. story mory morning glory gtu..ehh..eh..bukan morning. dah magrib. hohoho..aku rasa kalau org yg lalu lalang situ dgr kt orang ckp mesti dorang ingt kt orang ni giler. cakap masing2 nak puji diri sendiri..cth ayat kt orang " kak wok, jgn lambat sgt amk aku..takut org kidnap. maklum la aku ni cantik" hahaha..tak ke sakit hati? pastu dia " amk kan aku air boleh? aku orang cantik tak leh ke hulu kehilir." mmg vangang sangat kan? tp aku mmg enjoy la. bff katakan. mesti happy kuar sama. tu saja story aku. dah tak de idea. bye. korang tgk je la pic. hahahaha
 
 
 
 
ni la bff iolls..kt org kenal masa sama2 lower 6 kat Sek. Dato' Ahmad Maher. Tapi kejap je la skolah sama. Lepas tu iolls dpt sambung ke IPTA, dia pun dpt tapi dia tak pegi so dia stay kat sana sampai SPTM..
 
 

Ni tuan tanah yang sangat kababoommm..pipi bukan main lg mcm nak meletop..tp tak sedar diri asik makan buffet je kan? huh..
 
 

masa ni kak wok sibuk dok suruh iolls buat2 pandang lain..konon2 candid..motif?
 
 

pastu cbuk gak dia nak candid...hahaha..layan jerrr
 
 

mcm2 food yg ada. tp ni d antara nye la.
 
 

grill fish..mcm2 ikan ada. yg pasti iolls kenal ikan pari je. kunyah2, pastu masing2 ludah balik apa yg makan. isap air je. coz masing2 bangang bila makan ikan je mesti nak tercekik tulang. so kt rasa air ikan je la yea?
 
 

ni kak wok punya food
 
 

aku punya food. nasi beriani + ikan + udang + lamb. lepas mkn udang 2 ekor ni terus batuk2. sakit ati
 
 

dessert yg superb..
 
 

buah nangka and ntah apa nama nye tu mcm beri. masam giler..

Thursday, July 25, 2013

TAK TAU NAK UPDATE APA

kerana ke'bz'an dengan keja dan pada masa yang sama bz dok berniaga kuih raya, aku dah blur tak tau nak tulis apa kat blog..hehehee..nt la aku rajin cket aku update yeah? hahaha

Friday, July 19, 2013

REUNION BATCH 06/2007


assalamualaikum semua..

hari ni i nak up entry macam mana boleh wujud nye batch June 2007 ni..actly ni adalah group melapor diri di SPR untuk kemasukan June 2007. Masa tu ramai yang datang untuk melapor diri. Tp lama2 tinggal la kami berempat je. Sebab nye yang lain2 dah pindah. Ada gak yg dah pecah kongsi. So tinggal la kami berempat je iaitu aku (yang paling cute dan cun), aja, aya and fiza. every year kami akan celebrate anniversary kami pada 26/6.

Masa mula2 masuk dulu saling tak mengenali. Tp lama2 jadi rapat. Dan mereka ni la orang yang aku paling percaya kat opis ni. Apa2 citer or gosip atau dengan kata lain nak ngumpat, aku pasti tuju kat dorang. hahaha..biasa la kan. kt ni manusia pasti ada perasaan mcm tu. nak kutuk orang, nak ngumpat org, tp orang yang aku tak suka je la. bukan smua orang nak kutuk kan?

aku menyayangi dorang dan menganggap dorang mcm adik sendiri. korang tengok je la pic ek? aku tak tak sempat nak tulis panjang2. koja banyak menanti ni..


dari kiri aya, aja and hujung skali abang jai (husband aja). abang jai ni senior opis aku. dia keja kat SPR ni dah lama. ntah mcm mana dorang boleh sangkut. aku dengar2 kabar angin dorang bercinta. Tapi aku tak nyibuk sangat hal dorang sebab tu hal personal dorang kan? just doakan dorang bahagia. akhir nya kuar la si bam bam aqil nih..hehehehe
 
 

 
yang depan skali ni baju kuning adik aku. bwk skali time buka posa. yang tengah tu aku. masa ni muka ntah mcm apa dah. dengan minyak nye lagi. maklum la baru balik koja kan? heheh..yang tudung biru last skali tu fiza nama nye. dulu dia jd PA aku. skrg aku dah berhentikan dia..U r fired...hahahaha..
 
 
ni aqil dengan aunty aya. baik budak nye aqil ni. tak meragam pun time buka posa tu. diam je dia. sapa2 boleh pegang tak nangis. aku kalau budak mcm ni takde masalah. tp kalau jenis yg suka melalak tu aku rasa geram je nak cubit. hahahaha....mak tiri sangat
 
tu je la..bye


Tuesday, July 16, 2013

TUESDAY

Hi u olls..sori semalam tak dapat nak update blog. i kan bz woman..kehkehekh..ni pun sambil update sambil msg dgn bekas kekasih hati yang berada jauh nun di bumi sweden. hahahaha..orang cakap aku giler talak...fedulik apa aku. suka ati ah..bukan aku giler kat dia tp aku ada urusan cket dgn dia..alamaaakkkk...ishkk..bos ni suka sgt lalu belakang i. tanjat gegirl..sentap aku nak update blog ni. hihihi..
 
sebenarnya takde pun cite menarik untu di kongsikan. saja aku taip2 sementara tgu cc saliha solat aku nak wat kira2 dengan dia pasal pelantikan kontrak ni. maklum la, cc aku suka sorok2 apa2 maklumat dr aku...takut nau dia. aku pun tak paham kenapa. skali dia takde bercuti ni, aku gak yg susah nak kena buat keja dia. nasib baik la ada cc saliha. dia bnyk membantu. tq cc..i lap u la..
 
ermmm..apa lagi nak cite eh??? haaa...ni lagi satu..org kemen TUTTTT ni ha..punya la susah sgt nak sign surat tu. kesian en bos aku dok pening2 kepala surat tak lulus lagi. maklum la, bos aku ni baru amk alih jawatan tu. so dia agak stress cket la. aku kesian tgk dia. smlm aku col kem TUTTTT tu siap bg arahan ckp "sy nak keputusan tu hari ni gak...sy tunggu sampai pkl 5.30"..perghh..sanggup aku tunggu d bulan puasa? oh nooo..xpe la..demi si gemok dan si kurus..aku sanggup..kehkehekeh..tp bos lak ckp " wahh...garang dia lebih"..hahaha..macam aku lak lebih2 kan? fedulik apa..pastu aku pun jwb " kalau sy tak ckp mcm tu nt surat tak dpt bos marah sy"..hehehe..smile..bos pun smile...keja aku ni idok nye susah sgt. tp yang jd susah bila berkaitan dengan jabatan lain. tu yang susah..dengan staff dari state pun dok col aku tnya benda tu..ayoooo..mak feninggggg..tu je la nak cite. hehehehe..nt kalau sempat ari ni aku up entry aktiviti ari mgu ritu yea..tataaaa

Friday, July 12, 2013

JUADAH BERBUKA


perghhh...menyirap hati aku tengok semua pakat dok update photo juadah berbuka..sedih tau tak dapat tunjuk skill untuk ramadhan kali ni. maklum la, badan tak sihat so mood masak pun tarak la..nak makan pun tak larat uolls..jgn terkejut kalau lepas raya tgk i tgl tulang je..hahaha..(itu hanya angan2 kosong okeh)..kalau dah sihat nt aku masak and up kan dlm blog ni..mau meleleh ayaq liur hang pa..huarghahaa..bangga la sgt **tangan d bahu**